X

Ken Roczen fortsätter att dominera i AMA Nationals, Cooper Webb vinner 250 Class

Ken Roczen fortsätter att dominera Lucas Oil Pro Motocross Championship i 450-klassen. I mästerskapets sjätte etapp var RCH Suzuki-föraren återigen bäst i båda serierna och vann även RedBud National i Buchanan med stor övertygelse. Precis som förra veckan gick andraplatsen till Monster Energy Kawasaki-åkaren Eli Tomac, som korsade mållinjen dubbelt som nummer två. Broc Tickle satte återigen den andra RCH Suzuki på pallen med sin tredje plats för andra helgen i rad. Marvin Musquin (5-6) och Christophe Pourcel (6-7) slutade nummer fem och sju i den totala rankingen av RedBud National. Vi är nu halvvägs genom mästerskapet och Ken Roczen har en bekväm ledning på 53 poäng över andramannen Eli Tomac. Red Bull KTM-åkaren Marvin Musquin är nummer tre, inte mindre än 126 poäng bakom ledaren i ställningen.

10. Benny Bloss (11-10)

I 250-klassen var det Cooper Webb som vann båda serierna, vilket inte bara gav honom segern utan även den ledande positionen i tabellen. Den tidigare ledaren, Monster Energy/Pro Circuit Kawasaki-åkaren Joey Savatgy, hade en mindre bra helg. I den första motot tog han andraplatsen bakom Webb, men i den andra kraschade han två gånger och slutade bara sextonde. I ställningen blir Yamalube/Star Yamaha Racing-åkaren Cooper Webb ny ledare och har nu en elva poängs ledning över Joey Savatgy. De återstående pallplatserna i RedBud National gick till Alex Martin (3-3) och Zach Osborne (5-2). Schweizaren Arnaud Tonus slutade nia i den dagliga rankingen med en elfte och sjätte plats.