X

KEMEA Yamahas officiella MX2-tävlingsrapport, GP7 Kegums, Letland

Efter Brents pallplats för två veckor sedan i Valkenswaard var förväntningarna höga på Lettlands GP, där banan är ganska lik den i Nederländerna. I slutändan blev helgen helt annorlunda än väntat, men både Benoit och Brent visade kämpaglöd medan Alvin återigen visade bra framsteg efter sin skada.

I kvalserien på lördagen slutade Brent som den första KEMEA-åkaren på 9:e plats. Benoit följde efter på 12:e plats och Alvin kom inte längre än till 19:e plats efter att inte hittat rätt i loppet.

På söndagsmorgonen i uppvärmningen hade Brent precis börjat ett snabbt varv när han plötsligt kände en skarp smärta i revbenen. Smärtan var knappt uthärdlig i hans revben/rygg och han kunde knappt andas. Efter den första sjukgymnastikbehandlingen såg det fortfarande ut som att Brent inte skulle börja. Men efter lite träning blev det bättre och bättre och Vandoninck bestämde sig för att börja ändå.

I den första serien åkte alla KEMEA-förarna i följd i första varvet på 12:e, 13:e och 14:e plats. Trots smärtan hade Brent en stark moto och låg på 9:e plats när han kraschade hårt i slutet av det 8:e varvet. Han lämnade matchen men fick som tur var inga ytterligare skador av fallet. Benoit kämpade för att avancera och korsade mållinjen som elfte. Alvin å sin sida tappade några placeringar i början, men kom in i en bättre rytm mot slutet av loppet för att passera linjen på 11:e plats.

Brent startade även den andra serien med lite extra smärtstillande och försökte dämpa smärtan för att begränsa skadorna så mycket som möjligt. Efter en dålig start kom han så småningom utifrån de 20 bästa tillbaka till 14:e plats och gjorde sju viktiga poäng för mästerskapet. Alvin hade en rejäl start och lyckades sluta tio efter ett rejält lopp. Han slutade även 10:a i dagens resultat och ligger nu på 18:e plats i mästerskapet. Benoit startade utanför topp 10 men var bättre i loppet den här gången. Han kom tillbaka till sjätte plats och slutade 8:a i slutställningen. I VM-ställningen ligger han kvar på femte plats, strax före Brent på sjätte plats.

Ryttarna kommer nu att ha en helg utan lopp och sedan resa till Teutschenthal.

Benoit Paturel:
“ Jag är inte nöjd med resultaten i helgen. Första motot kom jag aldrig in i loppet och jag red dåligt. Den andra serien var okej, men inget mer än så. Jag mådde bättre men resultatet blev inte vad jag skulle vilja ha. Jag fortsätter kämpa med starterna och vet att alla gör allt de kan för att förbättra detta, så jag måste fortsätta göra det också. Jag ser redan fram emot GP i Teutschenthal, där jag tycker om att rida.”

Alvin Östlund: "Jag är faktiskt ganska nöjd med den lettiska GP. Många ryttare sa att banan var väldigt tuff och svår att åka, men jag trivdes faktiskt under loppen i söndags. På lördagen red jag fortfarande väldigt dåligt, men för varje gång jag kom till kretsen blev det bättre och bättre. Jag behöver fortfarande återfå lite styrka efter min skada, men jag känner att det går åt rätt håll, och det behöver vi. Under helgen kommer jag att träna på de hårdare banorna så att jag kan fortsätta den uppåtgående trenden i Tyskland.”

Brent Vandoninck: "Det är helt klart att jag hade en annan idé i åtanke för helgen... Jag mådde bra på söndagsmorgonen men fick plötsligt ta itu med den här fruktansvärda smärtan. Jag boostade mig då och, delvis på grund av adrenalinet, gick det inte så illa i första serien. Jag hade ingen kraft, och därför kunde jag inte behålla cykeln under kraschen. Jag kraschade hårt, men som tur var hade jag inte så mycket extra ont. Jag tog extra smärtstillande innan starten av andra heatet och var därför inte för vass för loppet. Till slut kunde jag få några fler poäng, så det är bra. Att gå upp i morse var ganska smärtsamt och jag har fortfarande en känsla av att något fortfarande inte står rätt till. Jag har en tid hos läkaren på tisdag för att leta efter orsaken och lyckligtvis har vi en helg utan husläkare att återhämta sig.”