X

Tomac och Plessinger vinner AMA National på Muddy Creek

Eli Tomac vann den femte omgången av Lucas Oil Pro Motocross Championship på Muddy Creek. Detta var Monster Energy Kawasaki-åkarens andra seger efter att ha vunnit öppningsloppet i Hangtown. Andraplatsen gick till Rockstar Energy Husqvarna-åkaren Jason Anderson som vann den första serien men var tvungen att slå Eli Tomac i repriset och slutade tvåa. Den tredje pallplatsen gick till ledaren i ställningen Blake Baggett, som två gånger passerade mållinjen som nummer tre.

Det var ännu en katastrofhelg för fransmannen Marvin Musquin, i den första serien kom Red Bull KTM-föraren inte längre än till en sjunde plats. Men den andra serien blev ännu mer katastrofal när han tvingades gå i pension med en skadad frambroms. I ställningen fortsätter Blake Baggett att hålla ledande positionen, men nu ser Tomac närma sig inom fyra poäng.

I 250MX-klassen gick dagens seger till Aaron Plessinger från Yamaha Star Racing-teamet. Plessinger tog första och andra plats i heaten och höll Zach Osborne och Austin Forkner bakom sig i slutställningen. Jeremy Martin som var tvåa i ställningen gjorde mindre framsteg i Muddy Creek med en 13:e och 6:e plats i heaten. Detta spelade så klart i händerna på Rockstar Energy Husqvarna-åkaren Zach Osborne som kunde öka sin ledning i ställningen över bröderna Martin. Fransmannen Dylan Ferrandis (9-15) hade heller ingen bra helg och tappar till nionde plats i ställningen