X

Den perfekta Brexit av Thomas Kjer-Olsen!

Thomas Kjer Olsen (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) firade sin perfekta 'Brexit' med en seger!  Den unge dansken vann kvalloppet i Matterley Basin, kontrollerade båda heaten och tog den röda ledarpositionen till Lommel!

Efter sin fina andraplats i första Grand Prix i Argentina var Thomas Kjer Olsen fast besluten att fortsätta sin goda form i England. På lördagen vann han kvalheatet och lade till två rungande heatsegrar på söndagen.

I första motot fick han en bra start och avslutade första varvet på andra plats. Kort därefter tog han över ledningen och kontrollerade loppet från det ögonblicket. Efter ett starkt lopp tog han sin första seger för säsongen 2019.

I den andra motot tog han ledningen från andra varvet. Thomas åkte ett felfritt lopp och triumferade även i andra racet. Med denna dubbla serieseger har han tagit ledningen i ställningen för världsmästerskapet och är sexton poäng före andraman.

Jed Beaton gjorde debut i England på Husqvarna FC250 och lyckades sluta på en respektabel tionde plats. Beaton slutade nionde i den första omgången och slutade den andra moton på trettonde plats.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing kommer att vara i starten av den holländska Grand Prix i Valkenswaard nästa helg.

Thomas Kjer Olsen: "Det är kul att jag vann båda heaten här. Min helg har varit väldigt bra. Jag vann kvalheatet och lade till två heatsegrar i söndags. Jag kan inte begära mer. Det var länge sedan jag vann ett lopp och det är därför jag är glad att jag gjorde det på en så vacker bana som denna. Matterley Basin har alltid varit en bana jag gillar att åka. Jag gjorde mitt bästa i helgen för att få så många poäng som möjligt till mästerskapet. Jag kände mig väldigt bekväm hela helgen och min bästa moto var den andra eftersom banan var väldigt tuff då. Jag har ett stort förtroende för min cykel och allt inom laget känns perfekt. Det är bra att betala tillbaka dem med denna vinst. Jag lyckades också få den röda plattan för första gången i mitt liv. Målet nu är att behålla detta och fortsätta jobba hårt i de kommande matcherna.”

Jed Beaton: "Jag hade en väldigt bra helg i Matterley Basin. Det var mitt första Grand Prix på månader. Jag kände mig stark på cykeln. Det kändes bra att sluta bland de tio bästa i första åket. I andra racet kom jag nära igen och slutade trettonde. Att sluta bland de tio bästa i den dagliga rankingen är väldigt positivt för mig. Det är fortfarande många tävlingar inplanerade. Jag är nöjd med var jag är nu och förhoppningsvis kan jag fortsätta bygga härifrån.”

Englands GP resultat:

MX2 – Dagligt resultat:
1. Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) 50 poäng; 2. Henry Jacobi (Kawasaki) 42; 3. Tom Vialle (KTM) 38... 10. Jed Beaton (Husqvarna) 20

MX2 – Lopp 1
1. Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) 13 varv, 35:01.449; 2. Henry Jacobi (Kawasaki) 35:05.727; 3. Tom Vialle (KTM) 35:17.609... 9. Jed Beaton (Husqvarna) 35:51.638

MX2 – Lopp 2
1. Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) 14 varv, 37:10.022; 2. Calvin Flanders (Honda) 37:19.958; 3. Henry Jacobi (Kawasaki) 37:26.057 13. Jed Beaton (Husqvarna) 38:23.320