X

Rudy Vergriete efterträder sig själv i Enduropal Vintage

Idag stod 600 gamla motorcyklar uppställda på stranden i Le Touquet för deras årliga race. Det är början på en helg med sandätande i kuststaden på Opalkusten. Precis som förra året kunde Honda-åkaren Rudy Vergriete gå segrande över linjen. Han kunde leda nästan hela loppet, men var ändå tvungen att hålla ett hårt tempo eftersom Alexandre Morel ständigt var i hälarna. Vergriete behöll dock lugnet och vann loppet för andra gången.

Prispallen var helt fransk eftersom Anthony Denis kom trea. Snabbaste belgaren var Waaltje Philippe Mauhin på 10:e plats. De andra landsmännen som slutade längst fram var Kevin Gauniaux (15:a), Jean-Marc Gaillard (20:a) och Didier Kroonen (36:a). Björn Verdoodt, som valt CZ som outsider sedan förra året, slutade fint på 112:e plats. Han var den välförtjänta vinnaren i kategorin V3 Twinshock. Du kan läsa alla detaljer om tävlingen från våra kollegor på MXVintage.be