X

Coldenhoffs seger räcker inte till för titeln

En seger under finalen i KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc räckte inte för att Glenn Coldenhoff skulle ta titeln. Brabandern vann loppet på Rhenen-banan med en andra och första plats. Romain Febvre (1-4) kommer tvåa på 'Circuit Kwintelooyen' före Brent Van Donink (4-2). Calvin Vlaanderen slutade trea i båda omgångarna och tog titeln med tre poängs skillnad över 'The Hoff', efter Arminas Jasikonis som vann titeln 2019.

1e några
Coldenhoff var snabbast på träningen, men spurten till första kurvan vanns av Febvre. Fransmannen vinner Ecomaxx Holeshot Award för Coldenhoff och Flandern. I första varvet ansluter Van Doninck till den ledande gruppen och passerar Flandern. Efter cirka tio minuter passerar Gebben Van Venrooy-ryttaren och det är inte utan kontakt, vilket gör att Van Doninck tappar tillbaka till fjärde plats. Lite senare tappar ryttaren från Herentals kontakten efter ett misstag. Striden är hård vid fronten eftersom Febvre, Coldenhoff och Flandern inte förlorar varandra ur sikte. Dessa MXGP-åkare åker runt på MARCO Rhenen-banan som ett tåg med tre vagnar. På sista varvet är det fortfarande spännande eftersom Coldenhoff försöker överraska Febvre i sista kurvan, men det går bara inte. Coldenhoff kommer tvåa för Flandern. Trots en glidning lyckades Van Doninck sluta fyra före Sven van der Mierden.

2e några
På grund av värmen har tävlingsledningen beslutat att korta matcherna med 5 minuter. Flandern reagerar väldigt bra när startgrinden faller, men Febvre och Van Doninck kommer ut från första högra hörnet axel vid axel. Belgaren tar ledningen medan Coldenhoff följer efter Flandern och Davy Pootjes. För ett ögonblick verkar Van Doninck ta lite avstånd, men efter att Coldenhoff tagit över andraplatsen från Febvre tappar belgaren sin ledning. Den 31-årige Coldenhoff tar ledningen medan Febvre ser Flandern passera på grund av ett maskinproblem. Det räcker för titeln för den födda sydafrikanen! Coldenhoff vinner före Van Doninck och Flandern firar. Febvre kan fortfarande passera mållinjen som fyra före Freek van der Vlist.

Nästa gång:
Mästerskapet är över, den nya mästaren har tillkännages. Ryttarna kommer att fokusera på de återstående EMX- och världsmästerskapstävlingarna. KNMV kommer, och måste, jobba för detta mästerskap 2023. Vi kan säga att den här starka serien har tappat mycket lockelse efter två säsonger utan tävlingar.